Melyik bor illik legjobban egy More Light Candle gyertyához?

Melyik bor illik legjobban egy More Light Candle gyertyához? 

A bor évtizedes, sőt évszázados társa a gyertya. Egy jó bor megkóstolásához
mindig van megfelelő alkalom, mindig van megfelelő pillanat. Hiszem, sőt tudom,hogy egy gyertya meggyújtása sem igényel különösebb ünnepi eseményt, hiszen mindig, minden pillanatban kellemes hangulatot áraszt.

Nehéz válaszolni a címben feltett kérdésre, mert rengeteg helyzet, hangulat,
időpont, borfajta és gyertya létezik, de most arra teszek kísérletet, hogy legalább egyfajta ajánlást tegyek számotokra, hogy javaslatot tegyek, hogy milyen bor melyik More Light Candle  gyertyához illik legjobban.


Nézzük szépen sorban!


Nagyon meghatározó, hogy éppen milyen életkorban vagyunk. A gyertya ugye
minden életkorban használható, sajnos bort csak a nagykorúság után ihatunk... ☹


Fiatalon általában az édesebb, illatosabb borokat kedveljük, ezért bátran ajánlom a Hazelnut Cream szójagyertyát!

Ahogyan elérjük a középkort, kedvet kapunk és szívesen
próbálkozunk, kóstolunk. Ekkor fedezzük fel a vörösborokat! Egy igazán jó, testes vörösborhoz pedig szívesen ajánlom a Calming gyertyát, mely egy igazi, mély ellazuláshoz vezet!

Általában idősödve szeretünk igazán belé a fehérborokba és a fröccsökbe. Ezek pedig szépen a minden napjaink részévé válnak, így hozzájuk mindig jó választás egy Rosemary & Lemon illatgyertya meggyújtása!

Az sem mindegy, hogy milyen évszakban vagyunk!

Természetesen egy hideg téli estén, a kandalló vagy kályha melletti bekuckózáshoz egy finom, mély,tanninos vörösbor és egy Nutcracker szójagyertya passzol. A diós süti illat az egész lakást át fogja járni és hamisítatlan téli, karácsonyi hangulatot varázsol!

Tavasszal nyílnak a virágok, ébredezik a természet, egy finom és illatos sauvignon blanc mellé nem is kérdés, hogy a Flower Shop gyertya buja virágillatot árasztó hangulata dukál!

Nyáron, amikor például a Balaton partján vagy éppen a horvát
tengerparton hasalunk és olvassuk a kedvenc könyvünket, isszuk a híg, laza fehér olaszrizling vagy grasevina fröccsünket, természetesen Limoncello gyertyát gyújtjuk meg, akár még a tűző napon is! 

Ősszel jönnek a borús, hűvös, esős napok, jól esik egy finom könnyed pinot noir, hozzá pedig a melankólikus, elkalandozós Rainy day gyertya illik.

Nos, hány éves vagy? Jelenleg milyen évszak van? Milyen az idő odakint? Sikerült megtalálnod a mai borodat és a hozzá illő gyertyádat?

Szólj hozzá